onsdag den 22. august 2012

Gammeldags æblekage

Så er de her!! De danske æbler er endelig i butikkerne.
Som jeg skrev i mit sidste indlæg, ville jeg snart lave en god, gammeldags æblekage. Det blev så idag. Lavet med hjemmelavet ymerdrys, æblegrød, flødeskum og ikke mindst ribsgele på toppen. Denne kage er simpel at lave og smager så englene synger - og så smager den af min barndom i farmors køkken - omend farmor ville have lavet den med sin hjemmelavede æblekagerasp lavet på tvebakker.

Gode minder.

Æblegrød:

6 stk gode danske, syrlige æbler - jeg brugte Discovery
40-50 gram sukker

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand så det når halvt op omkring æblerne. Kog æblerne møre i vandet til du har ensammen hængende grød uden store klumper. Er grøden lidt for tyk tilsættes lidt mere vand. Tilsæt sukkeret og kog grøden godt igennem. Afkøl æblegrøden i køleskabet.

Æblekagen
(6-8 personer)

2-3 dl ymerdrys
1 portion æblegrød
1/4 liter piskefløde
Ribsgele til pynt

Kom ymerdrys i bunden af en glasskål (ca. 20 cm). Fordel æblegrøden henover ymerdrysset. Pisk fløden til skum og fordel det over æblegrøden. Pynt af med små klatter ribsgele.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar