lørdag den 21. juli 2012

Rester i ny forklædning

Når man rejser på ferie vil man gerne have tømt sit køleskab. Personligt hader jeg at smide mad ud og forsøger at bruge de rester jeg har. I aften blev speltbrødet forvandlet til lækre bruschetta med tomat og persille og aspargesene, æggene og parmesanosten blev til omelet.Bruschetta med tomat og persille:
(4 store stykker)

4 gode skiver brød
2 store, faste bøftomater eller 4 almindelige tomater
1 lille håndfuld persille
Olivenolie
Citronsaft
1 fed hvidløg
Salt og peber

Steg brødskiverne gyldne i lidt olivenolie på en pande. Lad dem køle lidt af og gnid dem herefter med hvidløg. Skær tomaterne i tern og vend dem med lidt olivenolie, citronsaft, salt, peber og hakket persille. Fordel tomatsalaten på brødskiverne og server straks.Aspargesomelet med lufttørret skinke:

175 gram grønne asparges
8 æg (M/L)
En god håndfuld revet parmesan, Gruyere eller lignende madoste
Nogle skiver god, lufttørret skinke
Salt og peber

Enderne brækkes af aspargesene der hvor de naturligt knækker. Del aspargesene i mindre stykker og steg dem i lidt olie på en pande (helst med slip let belægning) sammen med lidt hvidløg - 2-3 min. Slå æggene ud og pisk dem let sammen med lidt salt og peber. Hæld æggemassen over aspargesene. Ryst panden let så aspargesene fordeler sig jævnt i æggemassen. Lad æggemassen stivne i panden ved moderat varme.Når massen næsten har sat sig, drysses osten over og panden sættes ind i en 180 grader varm ovn indtil osten er gylden. Hvis din pande ikke kan gå i ovnen, kan du lægge et låg på panden og lade den blive på kogepladen. Omeletten er færdig når osten er smeltet og æggemassen er helt fast. Nu kan du forsigtigt løsne omeletten rundt i kanten på panden og lade den glide over på en tallerken, skærebræt eller lignende. Drys med lidt grøn salat og anret skinken henover. Server evt. med mere salat eller rugbrød.

Velbekomme!!Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar